صلح مصر و اسرائیل 2
يَا نَاصِرَ كُلِّ مَخْذُول
ای یاور هر بی یار!
پیامدهای سفر سادات برای مقاومت فلسطین ، سوریه و لبنان
سفر سادات به إسرائیل سبب شد راه حل فراگیری که جهان عرب می توانست رقم زند، به راه حلی تبدیل شود که تنها به سود مصر و إسرائیل بود و یکی از پیامدهای آن، بازگشت بحران به لبنان بود، در حالی که لبنان به دنبال ورود ارتش سوریه که امام صدر نیز در آن بی نقش نبود، مدتی را در آرامش گذرانده بود. به روشنی معلوم شد که این صلح یک جانبه، جنگ را برای لبنان در پی داشت. پس از گذشت کمتر از شش ماه نخستین حمله إسرائیل به لبنان در مارس ۱۹۷۸ رخ داد و پس از آن در ژوئن ۱۹۸۲ این حمله تکرار شد و حتی به بیروت نیز رسید. تا جایی که خود رئیس جمهور مصر نیز گفت در لبنان و سوریه کشتارهای خونینی انتظار می رود.
پس از این دیدار و با شدت گرفتن اختلافات عربی اوضاع چنان رقم خورد که محاصرۀ سوریه و مقاومت فلسطین با هدف خفه کردن مقاومت از راه ضربه زدن إسرائیل بر کمر زخمی لبنان یعنی جنوب، شدیدتر شد.
إسرائیل در حمله به مقاومت و سوریه فرصتی مناسب برای برآورده شدن منافع خود پیدا کرد. از این رو، نیروهای خود را در شمال فلسطین متمرکز و ثقل نظامی خود را از مرزهای مصر به مرزهای لبنان و سوریه منتقل کرد و همین امر امام صدر را بر آن داشت که فوراً برای پایان دادن به حالت آشفتگی و هرج و مرج در جنوب لبنان و مستحکم سازی صحنه و دور کردن خطر ها از جنوب و پایین کشیدن فتیله بحران و مشغول نشدن سوریه، اقدام کند.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
منبع نوشت: بخشی از مقاله خلیل حمدان، عضو هیئت رئیسه جنبش أمل- سال 1392-هتل انقلاب تهران